Höga kusten 23-26 augusti

4850kr

Nollställ
Artikelnr: Inte tillgänglig Kategorier: ,

Res med oss till Höga Kusten och bo på det förstklassigt Spahotellet Hallstaberget.

Höga Kustens bergstoppar var en gång öar i havet, ingenstans har landhöjningen varit större, därför är Höga kusten ett värdsarv. Vi bor tre nätter på Hotell Hallstaberget utanför Sollefteå i dubbelrum. Hallstabergets hotell har gjorts omfattande renoveringar under de senaste åren och är idag ett förstklassigt Spahotell med en vacker utsikt över Sollefteå med omnejd.

Under din vistelse på hotellet har du fri tillgång till bad/sauna spa/relax varje dag mellan kl. 08-22. Morgonaktivitet/gym fri tillgång till gymmet mellan kl. 07–22.

Tisdag 23 augusti

08:00 Avresa från hållplats E3 Stationsgatan

Under resa upp mot Sollefteå kommer vi att äta lunch på Södra Berget i Sundsvall. Vi fortsätter vår resa norrut och stannar vid Thailändska Paviljongen i Utanhede vid Biskopsgården. Paviljongen byggdes i slutet på 1990 – talet, den byggdes som ett minne av att kung Chulalongkorns var här på besök 1897. En guide kommer att visa och berätta om paviljongen för oss.

Nästa besök för dagen blir Döda fallet där även en guide berättar historien om Döda fallet. Vi åker sedan de sista milen till Sollefteå och vårt hotell Hallstaberget i Sollefteå. Under vårt boende på Hallstaberget kommer vi att äta vår middag där på  kvällarna, en 2-rätters buffé inkl. kaffe, sedan finns det tid för den som vill utnyttja hotellet Spaavdelning, fram till kl. 22:00 utan extra kostnad.

Onsdag 24 augusti – Skärgårdsdag

Efter en härlig hotellfrukost kommer en guide kl. 09:00 att möta upp oss och kommer att vara med oss under två dagarna vid Höga Kusten. Guiden börjar dagen med att berätta om Sollefteå och kommer även att berätta om värdarvet, istiden, kalottberg, landhöjningen klapperstensfält m.m. under dagen. Vi åker mot Mjällomslandet där tar vi skärgårdsbåt ut till Ulvön. Vi har med oss kaffe och bullar och hinner med en fika innan vi kliver på båten till Ulvön.

Ute på Ulvön njuter vi av en härlig lunch på Skärgårdshotellet ungefär kl. 13:00. Det finns sedan tid för en rundvandring på ön för den som önskar, eller om du hellre vill njuta av vacker natur från Skärgårdshotellet. Båten tillbaka till Mjällomslandet avgår kl. 16:00 från Ulvön. När vi sedan kommer i land kliver vi på vår buss som tar oss tillbaka till hotellet en resa på ca 1,5 timme. Vi äter sedan en 2 – rätters buffémiddag på hotellet och kvällen kanske spenderas i ett skönt bad på hotellets spaanläggning.

Torsdag 25 augusti – Besöksdag

Guiden möte upp och är med oss hela dagen. Termosarna har vi fyllt upp med kaffe och bullpåsarna är med. Vi åker längs de södra delarna av Ångermanälven som varit till stor betydelse genom tiderna för bygden. Under dagen  kommer vi att besöka Lunde, Ådalen 31 och Höga Kusten bron som bara  är 70 meter kortare än Golden Gate bron. Vi njuter av den fina naturen och utsikten från bron.

Lunchen äter vi på Norrfällsviken ”fiskefångst”, en fantastisk buffé med många olika sill sorter. Efter lunchen gör vi ett besök på Anders Åbergs livsverk Mannaminne, som är ett Friluftsmuseum som ligger på en mycket vacker plats i byn Häggvik i Nording. Ett besök på ett fiskeläger är också planerat under dagen, vilket av dem de blir överlåter vi till vår guide att bestämma. Efter återigen en fantastisk dag vid höga Kusten är det dags att åka tillbaka till hotellet där det serveras middag och kanske under kvällen ett bad, gympapass, en stillsam promenad eller bara njuta av vacker natur från hotellet i glada vänners sällskap.

Fredag 26 augusti

Efter att vi packat våra väskor och ätit en rejäl frukost kliver vi på vår buss och åker hem mot Uppsala. Vi gör ett stopp vis Skärså fiskeläger och äta lunch innan vi fortsätter mot Uppsala. Vi beräknas vara tillbaka i Uppsala omkring kl. 16:00.

Pris 4850 kr/ pers inkl. bussresa, helpension: övernattning i dubbelrum med 3 frukostar, 4 luncher. 3 middagar, 3 busskaffe, lokal guide i 2 dagar, entréer under alla dagarna samt båttur.