Hoppa till innehåll

Bergsbrunna Busstrafik

Båttur på Hjälmare Kanal 29 augusti

970kr

Kategorier: ,

Båttur på Hjälmare kanal

Måndagen 29 augusti

Vi åker från hållplats E3 på Stationsgatan i Uppsala via Enköping  till Arboga. Vi stannar på lämpligt ställe  ta en busskaffe och sträcker på våra ben innan vi fortsätter mot Gravudden.

Hjälmare Kanal började byggas år 1639 och är en av Sveriges äldsta konstgjorda vattenvägar, många till och ombyggnader har skett på kanalen under åren.

Kanalen var en fraktväg för järnet som forslades från Örebro till  Stockholm för att sedan gå på export. Godstransporterna upphörde på 1970 talet.

Kanalen är 137 km lång och har 9 slussar. Slussarna öppnas ännu för hand som man gjorde för 400 år sedan, höjdskillnaden är 210 meter från Hjälmaren till Arboga ån

Strax före kl. 11,00 lämnar vår buss av oss i Gravudden för att kliva på båten som tar oss till Notholmen. Under resan får vi vara med om att båten slussas och vi njuter av den vackra naturen.

Lunchen serveras ombord på båten och bestående av: ugnsbakad lax, kokt potatis, grönsaker, dryck samt kaffe och kaka.

kl.14,00 kommer båten till Notholmen och då väntar vår buss på oss som ska ta oss tillbaka till Uppsala. Vi kommer att stanna på något vackert ställe under hemresan och dricka kaffe

kl 7,45  Åker vi från Hållplats E3 Stationsgatan,  kl. 8,45 Busstorget Enköping

kl 11,00 Båten avgår från Gravudden och lunchen serveras på båten

kl 14,00 Ankomst Notholmen  kl. 17,00 åter i Uppsala

Pris 970  kr per person inkl. bussresa, busskaffe med smörgås , båtresa och lunch, eftermiddagskaffe

Varukorg
  • Inga resor tillagda.