Om Bergsbrunna Buss AB

 

   

SIGILL_SKÖLD_VÄNSTER_LITEN_SVART_TEXT

Bergsbrunna Busstrafik AB startade 1961 med nuvarande ägare. Det började med en taxi samt en skolbuss och taxirättigheten kan spåras till början av 1930-talet. Taxin hade stationsort i Söderby fram till 1969 då taxin flyttades till Uppsala Taxi med nr 72. Detta upphörde dock 1992 efter 10 förbrukade bilar. Idag är företaget helt inriktat på olika typer av busstjänster och var mellan år 1978-2011 entreprenör för Upplands Lokaltrafik (UL).

Idag har Leif Andersson tagit över rollen som trafikansvarig, efter Lennart Andersson som besuttit titeln i 55 år, för Bergsbrunna busstrafik och i dagsläget erbjuds tjänster för beställningstrafik. Ett urval av kunder är: pensionärsgrupper, företag, föreningar, skolor, församlingar, Uppsala kommun samt Uppsala universitet.

Vi har egna lokaler för bussarna och dem är alltid stationerade under tak när de inte är ute i trafiken. Detta resulterar i frostfria bussar på vintern och svala bussar redan från start under sommartid.

Det finns även en egen verkstad och Leif Andersson arbetar som mekaniker. Han ser till att bussarna alltid är i bästa skick och sköter även plåt och lack. Det finns även en egen däckverkstad i lokalerna.